Bunia w nowym domu!

"Wierność psa jest bezcennym darem nie mniej zobowiązującym niż ludzka przyjaźń" / Konrad Lorenz.

Bunia wtula się w kocyk, małym ciałkiem wstrząsa strach, a przerażone oczy czujnie rozglądają się po obcym jej miejscu. Choć obok niej stoi karma, to nie chce jeść. Przyjechała do nas chwilę temu.

Jest wystraszona, nie zna nic innego, niż dom swojego Pana. Spędziła w nim całe życie. Miała dobrą opiekę, miskę zawsze pełną pysznej strawy, i ciepłą rękę która z czułością pogłaskała. Miała swojego człowieka, którego całym swym psim serduszkiem kochała. Dziś ma 13 lat i została sama. Jej dobry Pan odszedł tam, skąd się nie wraca, a spadkobiercy nie chcieli zająć się starym, schorowanym psem. Nie chcieli zostawić jej tam, gdzie zna każdy kąt, w miejscu gdzie całe życie był jej dom. Dom pachnący bezpieczeństwem i jej Panem.

Bunia to stara, maleńka – bo ważąca tylko 4 kilogramy - suczka. Suczka leciwa i schorowana. Póki żyj jej Pan, troszczył się o jej zdrowie. Dbał o nią. Dziś maleńka jest w depresji, pojawiły się zmiany skórne, Bunia zaczęła też chudnąć. Pilnie potrzebna jest pełna diagnostyka weterynaryjna i leczenie oraz dobrej jakości karma i suplementy dla staruszki.

Prosimy nie zostawiaj Buni. Pomyśl przez chwilę o niej. To stary pies ale stare psy też zasługują na to aby się o nie troszczyć. Bunia nie ma już wielu lat życia przed sobą ale jeśli pomożesz, zrobimy wszystko aby w jej smutnych dziś oczach zagościł jeszcze blask.

Prosimy wesprzyj Bunię. Pokażmy jej, że w świecie, gdzie obojętność wiedzie prym, są jeszcze dobrzy ludzie.

Możesz pomóc : Dokonaj darowizny z tytułem BUNIA

PKO BP 72 1020 5138 0000 9102 0166 4523

OGÓLNOPOLSKA FUNDACJA DLA ZWIERZĄT

AL. GEN. JÓZEFA HALLERA 190 /6, 53-203 Wrocław

Aktualizacja:

Kochani, bardzo dziękujemy za wsparcie dla staruszki. Do Buni szczęście uśmiechnęło się podwójnie. Nie dość, że daliście jej szansę na leczenie to i znalazła wspaniały dom i dziś już spędza czas pod opieką nowych, troskliwych opiekunów. To Wasza zasługa! Dziękujemy!

Ogólnopolska Fundacja dla Zwierząt
Hallera 190/6, 53-203 Wrocław